Ga naar de inhoud

Webinar Milk Trading Company 29 oktober

  Interesse in een meer stabiele tevreden melkprijs? Word dan lid van de Milk Trading Company en schrijf u in voor de gratis online informatiebijeenkomst op 29 oktober om 13.00 uur. De webinar wordt slechts één maal gegeven en biedt veel inzage in de handelswijze en de ontwikkelingen op de melktermijnmarkt. 

  De Milk Trading Company is een sterk groeiende coöperatie van momenteel 325 melkveehouders in België en Nederland en dekt een tevreden melkprijs in op de zuiveltermijnmarkt. Zo werd gemiddeld sinds de start 1,9 cent per liter melk bijbetaald aan de leden en in volle coronacrisis in april 2020 zelfs tot 7 cent per liter melk. “Dit is bovenop de melkprijs die de leden van de fabriek kregen”, zegt Niek Groot Wassink, adviseur Financieel Management bij DLV Advies en een van de initiatiefnemers van de MTC in Nederland. De MTC leden kunnen zo al vanaf de start, inmiddels meer dan 4 jaar, genieten van een stabiele melkprijs op een deel van hun melkproductie.

  Nieuwe ontwikkelingen melktermijnmarkt

  In deze online bijeenkomst wordt uitgebreid ingegaan op de methodiek van het indekken van de melkprijs en voederkost door gebruik te maken van de termijnmarkten. Tevens worden nieuwe ontwikkelingen in de melktermijnmarkt besproken, ervaringen van de afgelopen drie jaren belicht en is er mogelijkheid tot vraagstelling. 

  Sprekers deze middag zijn Dirk Coucke, CEO en specialist marktwerking / termijnmarkten bij DLV België en Milk Trading Company, Raf Beyers, Adviseur zuivel en specialist marktwerking bij DLV België en Milk Trading Company en Niek Groot Wassink, Adviseur Financieel Management bij DLV Advies en medeoprichter van de Milk Trading Company in Nederland. 

  Bron: DLV Advies.nl