Ga naar de inhoud

De organisatie

De Milk Trading Company (MTC) is een coöperatie van leden-melkveehouders. De MTC handelt namens de aangesloten melkveehouders op de termijnmarkt en bestaat uit een coöperatie gevestigd in België en heeft een Belgisch en een Nederlands bestuur. MTC Belgium is in 2017 opgericht en heeft al een jaar gedraaid onder leiding van gedelegeerd  bestuurder Dirk Coucke van DLV Belgium. Het bestuur is in 2019 uitgebreid naar Nederland. 

Kennisdeling van belang voor leden MTC

Kennis delen is een belangrijk speerpunt binnen de MTC. Deelnemende melkveehouders krijgen meer marktinzicht en kennis over onder andere de termijnmarkt en prijsrisicomanagement door deel te nemen aan de studiebijeenkomsten. Via een intern dashboard blijven de leden op de hoogte van de vastgezette melkprijs, de actuele marktsituatie en toekomstverwachtingen. Alle kennis en informatie over termijnmarkten en prijsrisicoanalyses met betrekking tot melk en voer wordt gedeeld via dit dashboard door de MTC. Hiermee worden de leden op de hoogte gehouden met up-to-date marktinformatie. Daarnaast worden er halfjaarlijks ledenvergaderingen georganiseerd. 

Bestuursleden, adviseurs en kennispartners

Adviseur Noord Nederland

Ids van der Ploeg

” Ik houd mij bezig met melkstromen, jaarrekeningen, kwartaalcijfers, liquiditeitsprognoses en begeleid ik diverse studiegroepen.”

Adviseur Zuid en West Nederland

Vic Boeren

“Het vinden van de beste oplossing die past bij de ondernemer en het meenemen van alle betrokkenen in het proces blijft de mooiste uitdaging in mijn dagelijkse advieswerk.”

LID STUURGROEP

Niels Krol, Chiel van Aaken
en Stijn Brouwers

Niels: “Wij zijn sinds 2018 lid van de MTC en doen ondertussen met 1,2 miljoen liter mee in het hedgen. Samen met de rest van de bestuursleden houden we de MTC transparant, eerlijk en toegankelijk.”

Kennispartner MTC België

Dirk Coucke

KENNISPartner MTC België

Raf Beyers

Deelnemen aan de MTC

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Naam

Grip op de melkprijs

Vaste tevreden melkprijs voor de leden

Liquiditeit

Afvlakking van de liquiditeiten bij melkprijsstijgingen en dalingen

Meer kennis

Door deelneme krijgt u betere kennis van prijsvorming en termijnmarkt